Tilbake

Blomstrende mandeldrøm

Nyt denne lekkerbisken til en kopp kaffe. Kaken er et syn for øyet med sine hvite og mørke sokoladeblomster på toppen. Mandelkake i 22-24 cm form
Ingredienser  
Kakebunn

250 g marsipan av beste sort
125 g smør
3 egg
1 dl mel

Mørke sjokoladeblomster

100 g smør
1 dl melis
150 g mørk sjokolade
1 ss kakao

Hvite sjokoladeblomster

50 g smør
3 ss melis
100 g hvit sjokolade



Slik gjør du
Riv eller finhakk marsipanen og rør den luftig med smør.Visp inn ett egg av gangen og vend inn melet.
Dekk bunnen i formen med bakepapir og hell i røren. Glatt den til og dekk den med en sirkel bakepapir. Stek kaken nederst i ovnen til den er gyllen og gjennomstekt ved 175 g ca 30 min.Avkjøl på rist.
Rør smør og melis lyst og kremaktig til sjokoladeblomtene. Smelt hvit og mørk sjokolade hver for seg, enten i vannbad eller mikro. Rør sjokoladen i smørkremen og rør kakao i den mørke massen. Avkjøl sjokoladekremene.
Smør mørk sjokoladekrem over hele kaken også på kantene. Sprøyt små mørke og hvite sjokoladetopper på kaken. Settes kaldt til servering.
Kilde: mormor