Tilbake

Sjoko-rosin marengskake

Detter er en kake for søtmonser. Nydelig.
Ingredienser  
Marengs
5 eggehviter
100 g sukker
250 g brunt sukker
200 g hakkede peanøtter

fyll
1/3 l kremfløte
1 ss sukker1 ts vaniljeessens
1 pose rosiner med sjokoladetrekk.

Sjokoladeglasur
200 g melkesjokolade
3/4 dl fløte
Slik gjør du
Stivpisk eggehviter og tilsett sukker. Rør forsiktig inn peanøtter med slikkepott.
Fordel røren i 2 runde, papirkledde former på 26 cm.
Stekes ved 160 g på midterste rille i ca 40 min.

Stivpisk fløte, sukker og vaniljeessens. Ta noen sjokoladerosiner til side til pynt på kaken, og og rør resten inn med slikkepott. Ha fyllet på den ene bunnen og legg den andre opp ned på toppen.

Smelt melkesjokoladen i fløten under forsiktig oppvarming og smør blandingen på kaken.
Pynt kaken med sjokoladerosiner.
Kilde: Mormor