Tilbake

Kaiserschmarrn

Dere som har reist rundt i Østerrike, Tyskland eller Tsjekkia har sikkert smakt på denne retten. Det er samme ingredienser som i vafler og pannekaker, men mer lettvint å lage. Piskede eggehviter gjør røren luftigere også. Keiserschmarrn skal spises med eplemos eller plommesyltetøy. Denne porsjonen holder til 2-3 personer.
Ingredienser Bilde
250 g hvetemel
1/2 liter melk
3 eggeplommer
1 klype salt
2 ss sukker
3 eggehviter
20 gram rosiner
50 g smør
2 ss melis
Kaiserschmarrn
Slik gjør du
Finn fram to røreboller. Skill eggene, plommene i den ene og hvitene i den andre bollen. Pisk eggehvitene først. Tilsett melk, mel, salt og sukker i bollen med eggeplommene. Pisk dette til røren er glatt, ikke lenger enn nødvendig. Tilsett rosinene og vend inn de piskede eggehvitene.

Smelt smøret på en stor stekepanne. Bruk en så stor panne at røren ikke blir mer ennet par cm tykk. Jevn den godt utover. La den stå på mellomvarm plate i 5-10 minutter til røren er begynt å tørke litt inn på kantene. Vend kaken. Det er såpass mye smør at den ikke skal henge fast. Det gikk fint ved bruk av to stekespader. Syns du likevel det er vanskelig/risikabelt, kan du dele opp kaken og vende stykke for stykke.

Når den er vendt, deler du den med en stekegaffel eller stekespade i mindre biter, en munnfull store. La den steke ca 4 minutter til. Server med melisdryss.
Kilde: Tsjekkisk oppskrift oversatt av Kakemonsen.no