Tilbake

Solfrids glutenfri skuffkake (sjokoladekake)

Alltid vellykket og snarlaget skuffkake, som er like populær både hos barn og voksne. Like god som vanlig hvetemelkaker, faktisk enda luftigere enn hvis den bakes med like deler hvetemel istedet for glutenfri mel. Jeg bruker å bake den noen ganger med hvetemel andre ganger glutenfri.
Ingredienser Bilde
4 egg
4 kopper sukker
300 gram smør
3 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
2 kopper melk
2 ss kakao
5 1/2 kopper Toro fin kakemix mel (evt hvetemel)

Glasur:
4-5 ss kaffe
200 g smør
2 plater kokesjokolade
2 ts vaniljesukker
400 g melis
Solfrids glutenfri skuffkake (sjokoladekake)
Slik gjør du
Pisk egg og sukker med mikser til eggedosis, smelt smøret imens. Bland i alle de andre ingrediensene i eggedosisen og ha i smøret til slutt.
Ta bakepapir i en langpanne og hell røren i.
Stekes ved 180 grader i ca 30-40 min (avh av ovn), prøv med pinne for å se når den er ferdig. Med hvetemel stek 20-30 min.
Lag glasuren mens kaken stekes smelt smøret i kasserolle på svak varme og smelt i kokesjokoladen når smøret er smeltet, rør ofte. Ha i kaffe, vaniljesukker og melis etterpå. Hold glasuren flytende i konsistensen til kaka er ferdigstekt. Vent til kaka er litt avkjølt og stryk på glasuren. Kan pyntes med strøssel, geletopper, seigmenn, nonstop osv eller spises uten pynt:)

På kaken på bildet er det skåret av ca 10 centimeter, det overskytende er brukt til å bygge opp på kantene rundt dammen. I tillegg til sjokolaseglasuren (som er rundt kantene og mellom bitene som lim) er det brukt ostekrem av den typen som brukes på gulrotkake.
Spesielle egenskaper
Glutenfri, Stor langpanne
Kilde: Solfrid