Tilbake

Fluffy hvetedeig

En bolledeig som kan benyttes til boller, kringle, skillingsboller, prinsessekake etc. Viktig at deigen ikke blir for tykk, en må derfor føle seg fram med hvor mye hvetemel som skal bakes inn. Deigen skal være litt klissete før heving. Om deigen føles for klissete ved utbaking, kan det tilsettes litt hvetemel, evt. bruke mye mel på bakebordet.
Ingredienser  
50 g tørrgjær/fersk gjær
1 liter melk
150 g smeltet smør
2 ts salt
2 kopper sukker
1 ts bakepulver
2 egg
Hvetemel til passe tykk deig
Slik gjør du
Smelt smøret og tilsett melk, varmes til fingervarmt
Bland sammen det tørre med litt hvetemel og tilsett melk/smør og sammenvispet egg.
Elt sammen og tilsett hvetemel til passe tykk deig. Deigen kan godt være noe løs før heving.
Smakssak om bollene pensles med melk eller egg før steking.
Stekes ved 200 grader på nederste rille til gyllenbrune.
Spesielle egenskaper
Velegnet til frysing
Kilde: Anne Grethe