Vaniljeboller |
|
| Oppskrift fra Freia vaniljesukkerboks. Det blir ca.16 boller. Deigen er veldig god å jobbe med. På bildet er det brukt ekte vaniljepulver. Det er mørkebrunt, så det blir litt mørkere deig enn om du bruker vaniljesukker fra f.eks. Freia. |
| Ingredienser |
Bilde |
100 g smør/margarin 5 dl melk 50 g gjær 750 g hvetemel 100 g sukker 1 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 1 ts kardemomme 100 g rosiner |
|
|
| Slik gjør du |
Smelt smøret i melken. Varmes til 37 grader. Tilsett gjæret og løs den opp i væsken.
Bland de tørre ingrediensene i melet sammen med rosiner. Hvis du bruker kjøkkenmaskin, anbefaler vi å kna inn rosinene når du skal bake ut bollene, ellers blir rosinene moset.
Elt melblandingen inn i væsken.
Heves på lunt sted til dobbel størrelse i 40 min.
Trill bollene og sett de på smurt stekeplate. Heves til dobbel størrelse.
Pensles med egg før steking. Stekes i 5-10 minutter på 225 grader.
Avkjøles på rist.
|
| Spesielle egenskaper |
|
Barnas favoritt, Velegnet til frysing |
| Kilde: Bente |