Tilbake

Vaniljeboller

Oppskrift fra Freia vaniljesukkerboks. Det blir ca.16 boller. Deigen er veldig god å jobbe med. På bildet er det brukt ekte vaniljepulver. Det er mørkebrunt, så det blir litt mørkere deig enn om du bruker vaniljesukker fra f.eks. Freia.
Ingredienser Bilde
100 g smør/margarin
5 dl melk
50 g gjær
750 g hvetemel
100 g sukker
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
100 g rosiner
Vaniljeboller
Slik gjør du
Smelt smøret i melken. Varmes til 37 grader.
Tilsett gjæret og løs den opp i væsken.

Bland de tørre ingrediensene i melet sammen med rosiner. Hvis du bruker kjøkkenmaskin, anbefaler vi å kna inn rosinene når du skal bake ut bollene, ellers blir rosinene moset.

Elt melblandingen inn i væsken.

Heves på lunt sted til dobbel størrelse i 40 min.

Trill bollene og sett de på smurt stekeplate.
Heves til dobbel størrelse.

Pensles med egg før steking.
Stekes i 5-10 minutter på 225 grader.

Avkjøles på rist.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt, Velegnet til frysing
Kilde: Bente