Tilbake

Norges beste boller

Ingredienser Bilde
100 g margarin
50 g fersk gjær
1-1/2 dl sukker
5 dl h-melk
1-2 ts kardemomme (smak & behag),
en halv ts salt
14 dl siktet hvetemel
evt. 100 g rosiner
Norges beste boller
Slik gjør du
Smelt smøret og hell i melken. Varm opp melkeblandingen til fingertemperatur (37g.C). Hell blandingen over oppsmuldret gjær, og rør til det har løst seg opp. Ha i kardemomme, sukker og salt. Ha så i melet litt og litt. Når deigen løsner seg fra bollen tar man bakebollen inn i en plastikkpose. Dette gjør at det blir lunt og godt, og gjærdeigen eser dermed bedre.
Hev til dobbel-størrelse, ca.45 min. Trill deigen til boller i passe størrelser og sett de på bakepapirkledd bakeplate. Hvis man vil kan man gjerne tilsette 100 g rosiner i deigen etter forhevingen. Etterhev under plast, pensle m/ pisket egg og stek bollene ved 220 g C i ca. 10-15 min. Disse er også velegnet for frysing.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt
Kilde: LB