Eplekake m/ marengs |
|
| Saftig og god eplekake med deilig marengs. Kan bruke pærer istedenfor epler hvis det er ønskelig. |
| Ingredienser |
|
Bunn: 2 eggeplommer 1 egg 1 dl sukker 150 g smør 150 g mel 1 ts bakepulver
Fyll: 2 epler 2 ts kanel
Marengs: 2 eggehviter 1 dl sukker
Pynt 50 g hakkede mandler
|
|
| Slik gjør du |
Pisk eggeplommer og egg med sukker.Tilsett smeltet avkjølt smør. Ha i mel og bakepulver og bland deigen. Haes i rund form ca 24 cm, med bakepapir i bunnen. Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver som legges tett over. Dryss over kanel. Stivpisk eggehvitene, ha i sukker og pisk videre. Bre marengsen over eplene og ha på hakkede mandler Stekes ved 160 g i 45-50 min. Avkjøl i formen. |
| Spesielle egenskaper |
|
Rask å lage |
| Kilde: Mormor |
|