Tilbake

Eplekake m/ marengs

Saftig og god eplekake med deilig marengs. Kan bruke pærer istedenfor epler hvis det er ønskelig.
Ingredienser  
Bunn:
2 eggeplommer
1 egg
1 dl sukker
150 g smør
150 g mel
1 ts bakepulver

Fyll:
2 epler
2 ts kanel

Marengs:
2 eggehviter
1 dl sukker

Pynt
50 g hakkede mandler
Slik gjør du
Pisk eggeplommer og egg med sukker.Tilsett smeltet avkjølt smør. Ha i mel og bakepulver og bland deigen.
Haes i rund form ca 24 cm, med bakepapir i bunnen. Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver som legges tett over. Dryss over kanel.
Stivpisk eggehvitene, ha i sukker og pisk videre. Bre marengsen over eplene og ha på hakkede mandler
Stekes ved 160 g i 45-50 min. Avkjøl i formen.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Mormor