Tilbake

Blåbærkake med vaniljekrem og dajm

En utrolig rask kake å lage, smaker friskt og andre bærtyper kan godt brukes. Forsvinner raskt fra kakebordet!!
Ingredienser  
4 egg
2 dl farin
1 ts bakepulver
1 dl potetmel
1 ts vaniljesukker
2 ss mørk kakao

Fyll:
1 pose vaniljekakefyll
1 dl fløte
3 dl blåbær/bringebær-rørt med passe sukker

Topping:
Resten av fløten
dajmstrøssel
Slik gjør du
Visp eggedosis, bland sammen tørre ingredienser og sikt i eggedosisen-rør forsiktig sammen.
Hell røra på smurt bakepapir i stor langform. Stek midt i ovnen ca 8-9 min på 225 grader.
Hvelv kaken på matpapir strødd med sukker og avkjøl. Stivpisk fløten, lag vaniljefyllet og bland i ca 1 dl av kremen. Del kaken i 2 og legg 1 halvdel på langt fat, ha over all vaniljekremen og fordel rørte bær over. Legg på 2. halvdel. Ha resten av fløtekremen på kaka strø over dajmstrøssel. Utrolig god.....
Spesielle egenskaper
Rask å lage, Uten hvetemel
Kilde: Sweet sugar