Tilbake

Livs Fantasi-sjokoladekake

Oppskriften har jeg utviklet selv; kaken kan gjøres i stand i god tid før servering men må da oppbevares i kjøleskapet i rå tilstand og heller steke den mens hovedretten spises eller mens kaffen koker...for dette er en nyyydelig dessertkake som serveres varm/lunken med krem ved siden!
Ingredienser  
175 g margarin
250 g kokesjokolade (jeg bruker vanlig kokesjokolade da høgprosent-sjokolade lett blir for mektig her og får "stram" og for lite søt smak....?)
4 egg
190 g sukker
60 g hvetemel
1 ts vaniljesukker om ønskelig, men ikke nødvendig
Slik gjør du
Smelt smøret og ta kjelen av platen (!), tilsett kokesjokoladen som får smelte ned i det varme smøret. Skill eggene og stivpisk eggehvitene. Pisk eggedosis av eggeplommene og sukkeret. Rør sjokolade-smørblandingen ned i eggedosisen, ikke pisk. Vend inn melet og evt vaniljesukkeret. Skjær til sist de stive eggehvitene inn i kaken. Ikke slå luften ut av kaka, bruk en slikkepott og fold eggehvitene inn i deigen.
Dekk formen med bakepapir og stek kaken. (jeg bruker ikke varmluft men..)

Form: Rund form 24 cm
Temp: 175 grader C
Tid: 18-20 min

OBS! Kaken SKAL ha bløt kjerne! Den "disser" når du tar den ut men den SKAL det! Blir du fristet til å steke lenger blir ikke kaken slik den SKAL være...den skal flyte litt ut på asjetten..NAM!!
Kilde: Liv Merete, Trondheim