Tilbake

Loff

Denne oppskriften kommer fra Fjernsynskjøkkenet. Loffen smaker kjempegodt!
Ingredienser Bilde
50 g margarin
2 1/2 dl melk
5 dl vann
50 g tørrgjær
1 1/2 ts salt
ca 1 1/4 kg hvetemel
Loff
Slik gjør du
Alt det tørre blandes. Vann melk og smør tømmes i og deigen eltes til den blir smidig og glatt.
Deigen heves ca 1/2 time for så å deles i 2 deler. Lag to avlange deiger som puttes i to smurte brødformer. Etterheves i ca 1/2 time. Pensles med egg og melk, strø valmuefrø over.

Stekes ved 200 grader - midterste rille i ca. 30 min. Steketiden varierer med hvor tykk loffen er.

Bildet: Loffen er laget som fletteloff med flette av fire deler. Du finner videoer med framgangsmåte på Youtube. Søk på Braided bread.
Spesielle egenskaper
Velegnet til frysing
Kilde: Heidi Kristine