Tilbake

Rullekake med honningkrem

En nydelig kake som er forholdsvis enkel å lage.
Ingredienser  
4 egg
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts blandet kanel, muskat og nellik
1 2/3 brunt sukker
2/3 dl kokosmasse

Honningkrem:
125 g usaltet smør, mykt
3/4 dl sukker
2 ss honning
Slik gjør du
1. Forvarm ovnet til 210 grader. Lag en rullekakeform av bakepapir (30 x 25 x 2 cm) og brett den godt på langsider og hjørnene. Pensel med smeltet smør eller olje. Pisk eggene i 5 min. i en stor bolle til en tykk og skummende røre. Tilsett sukkeret, litt om gangen, under konstant røring, til alt sukker er oppløst og eggedosisen er lys og blank. Vend inn blandet siktet mel og bakepulver med en metallskje.

2. Fordel deigen jevnt i formen; glatt til overflaten. Stek i 12 min, eller til kaken er lyst gyllen og kjennes fjærende å ta på. Legg den ut på et rent kjøkkenhåndlke som er dekket med bakepapir og drysset med kokosen i 1 min.

3. Med håndkleet som hjelp, ruller du så sammen kaken med papiret fra den ene kortsiden. La den ligge i 5 min. før du ruller den ut igjen og kaster papiret. Spre honningkremen jevnt over hele kaken og rull den sammen igjen. Renskjær endene. Server kaken i skiver.

4. HONNINGKREM:
Pisk smør, sukker og honning i en liten bolle til en luftig krem. Dekk fyllet med kaldt vann, sving det rundt i bollen og hell vannet ut. Pisk deretter i 2 min til. Gjenta denne prosessen i alt seks ganger til kremen er hvit og lett, og sukkeret er helt oppløst.
Kilde: Heidi Kristine