Tilbake

Himmelsk drøm

Elsket av barn og voksne. Smaker herlig.
Ingredienser  
Marengsbunn: 4 eggehviter
1 ts eddik
2 ¾ dl sukker
1 ss maisena
1 ts vaniljesukker
Fromasj: 1 pk Freia sitronfromasj uten koking
1 dl kremfløte
Garnityr/pynt: 2 dl kremfløte
frukt og bær (f.eks. skiver av banan, ananas og kiwi,
druer, jordbær el.a.
Slik gjør du
Marengsbunn:

Sett stekeovnen på 150 grader. Stivpisk eggehviter og eddik. Tilsett halvparten av sukkeret, og fortsett piskingen til massen er seig og blank. Bland resten av sukkeret med maisenna og vaniljesukker, og vend dette forsiktig men godt inn i marengsen. Tegn en sirkel, 22 cm i diameter, på et stykke bakepapir. Snu papiret og legg det på et ovnsbrett. Bruk skje og fordel marengsmassen som et rede innenfor sirkelen; litt høyere langs kanten og tynnere i midten. Stek marengsen på nederste rille i ca 1 ½ time, mens du lager fromasj.

Fromasj:

Lages etter anvisning på pakken og blandes med pisket kremfløte. Fromasjen helles i en passe stor bolle som settes i kjøleskapet noen timer.
Anretning: Avkjøl marengsbunnen litt før bakepapiret fjernes forsiktig. Legg bunnen på et fat og la den bli helt avkjølt. Dypp fromasjbollen raskt i en kum med varmt vann: tørk av bollen og hvelv fromasjen over på marengsbunnen.


Garnityr/pynt: Like før servering: Stivpisk kremfløten. Fyll den i sprøytepose og sprøyt fine rosetter rundt og oppå fromasjen. Pynt med frukt og/eller bær.
Kilde: Et gammelt ukeblad/MA