Tilbake

Polarekspressen (julekake med mandarin)

Denne kaken har jeg utviklet fra grunnoppskriften på Fanakaken, ettersom bunnen på den kaken vekker stor begeistring hos liten og stor.
Ingredienser Bilde
230 g sukker
140 g smør
5 ss fløte
1/2 ts kanel
130 g corn flakes
110 g skivedemandler(ristet)

1 lettrømme
1 fløte (pisket til krem)
1 ss sukker
1 gele(sitron/appelsin)
4 mandariner
2 lime
1 appelsin
vanilje( frøene av 1/2-1 stilk)
en dronning glasur
Polarekspressen (julekake med mandarin)
Slik gjør du
Rist de skivede mandlene på panne til de er lysebrun(smaker mye bedre ristet!). Kle en form med bakepapir.

Smelt sukker til alt er smeltet og lyst brunt. Tilsett alt smører og rør i sammen, tilsett 5 ss fløte av kremfløte (resten piskes til krem). Tilsett kanel, cornflakes, ristete mandler og rør godt.

Trykk deigen godt ut i en form og oppover veggene (en kan bruke en skål eller lignende også, da blir det som en kurv, men pass på at bunnen må være ganske rett slik at en kan dele kaken i stykker). Sett kaldt! Dersom hele kaken skal lages samtidig, sett den i fryseren!

Lag gele av 2,5 dl vann. Avkjøl til lunken. Pisk kremfløten med sukkeret. Bland rømme med ut presset fra all frukten. Tilsett gelen og vaniljefrøene, og bland kremfløten forsiktig. En kan nå velge om en også vil tillsette biter av mandarin og appelsin.

Når blandingen begynner å stivne, helles den oppi bunnen! NB en kan lage to bunner ettersom blandingen rekker til to, jeg derimot fyller resten i glass som dessert!

Når kaken er stivnet ( noen timer)!
Smelt posen med dronning glasur og riml over.

Tips: Jeg pleier å blande dronning glasur med litt delfiafett slik at den blir mykere uannsett hva jeg bruker glasuren til.Spesielle egenskaper
Barnas favoritt, Skal ikke i stekeovn, Uten egg, Uten hvetemel
Kilde: evs