Tilbake

Verdens saftigste gulrotkake

Denne kaken passer supert til alle typer selskaper og kan godt bakes 2 dager i forveien. Godt med alt som kan gjøres på forhånd!!!!
Ingredienser  
3 kopper mel (ikke kaffekrus)
2 kopper sukker
2 ts natron
1 ts salt
2 ts bakepulver
2 ts kanel
3 piskede egg
2 kopper eplemost
2 kopper grovmalte gulrøtter (4-5 stk)
1 kopp olivenolje
2 ts vaniljeessens

Glasur:
1 pk.philadelphia ost
100 g smør
1 pakke melis
3-4 ts vaniljesukker
evnt. litt melk hvis det blir for tørt
180 grader 1,5 time i ovnen.
Slik gjør du
Pisk egg og sukker hvitt, bland så alle ingrediensene, gulrøttene til slutt. Hell røren over i en stor rund form.

Glasuren: Du kan halvere smør og melismengden. Bland ost, smør og melis, smak til med vaniljesukker eller vaniljeessens. Kaken kan med fordel stå natten over i kjøleskapet,den smaker nesten bedre dagen etter! Glasuren legges på kaken først når den er kald.
Kilde: Anette