| 
				
					| Sjokoladebløtkake |  
					|  |  
					| Sto i familien i 1999 som oppskrift på morsdagskake. 
Har blitt en populær gjenganger.
Jeg pleier å bruke hermetiske pærer i stedet for aprikos.
Hvis en ganger opp oppskriften en halv gang, dvs 6 egg osv, blir røren passelig til en stor spring form, og jeg synes det harmonerer bedre med mengden fyll. |  
					| 
							
								| Ingredienser |  |  
							
									| Bunn: 4 egg
 2 dl sukker
 2 dl hvetemel
 2 ss kakaopulver
 1 ts bakepulver
 
 Fyll:
 1 boks hermetisk aprikos ( 420 gr )
 3 dl vaniljekrem, ferdigkjøpt eller av en pose pulver
 2 doble dajm
 1 boks (1/3 l ) fløte
 1 ss sukker
 
 |  |  
					| Slik gjør du |  
					| Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, kakao og bakepulver, rør det inn i eggedosisen med en slikkepott.
 Hell røren i en mellomstor kakeform ( 24 cm ), som er smurt med smør.
 Stekes på nederste rille på 175 grader i ca 40 minutter.
 
 Avkjøl kakebunnen, del den i to og fyll kaken med vaniljekrem, aprikoser og en dobbel dajm (hakket).
 Pynt kaken med fløtekrem, dobbel dajm og aprikos.
 |  
					| Kilde: Gunhild |  |