Tilbake

Bestemors eplekake

Dette er en gammel oppskrift som har gått i generasjoner, og som også er videreført utenfor familien!
Ingredienser Bilde
2 store egg
2 1 /2 dl sukker
110 gr smør
1 dl melk eller fløte
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
ca 5 epler
sukker, kanel og hakkede mandler til strø
Bestemors eplekake
Slik gjør du
Lag eggedosis. Kok opp smør og melk/fløte. Sikt mel og bakepulver som blandes vekselvis i eggedosisen sammen med smør og melk/fløte. Fjern skallet fra eplene, kutt opp i båter. Hakk mandler.
Hell røren i formen. Legg epleskivene oppi. Dryss over hakkede mandler, sukker og kanel.
Stek i ca 40 -50 min v/ 170 grader. Avkjøles i formen.

Kaken på bildet er stekt i 45 minutter.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Karina