Tilbake

Sjokoboller

Oppskriften gir 24 kjempegode boller.
Ingredienser  
50 g. tørrgjær
150 g. smeltet smør
5 dl.melk
1,5 dl. sukker
1 ts. kardemomme
ca. 12 dl. hvetemel


FYLL:
200 g. melkesjokolade
Slik gjør du
-Smelt smøret.
-Ta 10 dl. hvetemel, og bland i alt det tørre.
-Bland melken i smøret, og varm opp til ca 39 grader.
-Bland melk og smør med det tørre.
-Om deigen er klissete så bland i litt mer mel, men den skal være ganske klissete.
-Spar resten av melet til utbakingen.
-La deigen heves tildekket i ca 45 min.

-Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet, og kna deigen smidig.
-Rull deigen ut i en pølse, og del den i 24 emner.
-Trill hvert emne til boller, og klem dem flate.
-Legg en sjokoladebit i hver bolle, og brett deigen rundt. (Pass på at det er tett, så sjokoladen ikke renner ut!!)
-Sett bollene på en dekket stekeplate, og la de heve tildekket i nye 45 min.

-Stekes på midterste rille ved 225 grader i ca. 10 minutter.
-AVKJØL BOLLENE LITT FØR DU PRØVESMAKER, FOR SJOKOLADEN ER VARM!!!!! :O)
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt
Kilde: Elin