Tilbake

Ostekake med hvit sjokolade og bringebær

Dette er en ostekake som skal stekes.
Ingredienser Bilde
Bunn:
1 dl finhakkede valnøtter
1 pk havrekjeks (spis de 4-5 siste selv)
125 g smeltet smør
1 ss sukker

Fyll:
500 g fløteost naturell
2 dl sukker
200 g lettrømme eller creme fraîche. Kesam kan også brukes.
1/2 ts salt
5 egg
250 g hvit sjokolade
4 dl frosne bringebær
2 ss sitronsaft
1 ss sukker

Glausr:
3 dl creme fraîche
2 ss sukker
1/2 dl saft av bringebærene
Friske bringebær til pynt
Ostekake med hvit sjokolade og bringebær
Slik gjør du
Tin bringebærene.

Knus kjeksene. Bland sammen valnøtter, kjeks, smør og sukker, gjerne med food processor, til en fast deig. Trykk deigen ut i en 24 cm springform. Hvis du vil servere den på et fat uten bunnen på springformen, er det greiest å ta bakepapir i bunnen. Sett den kaldt i minst en halv time.

Bland ost, creme fraîche og sukker i en bolle. Visp inn eggene, ett om gangen, og visp ca ett minutt mellom hvert egg. Del røren i to.

Smelt hvit sjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn. Bland denne inn i den ene halvdelen av røren.

Bland opptinte bringebær, sitronsaft og sukker og mos det gjennom en sikt. Det er saften som skal brukes. Bland maksimum 1 dl av saften i den andre delen av røren. Det må være litt igjen til pyntingen.

Hell den hvite massen i kjeksformen først, deretter den delen med bringebær, og rør forsiktig slik at det blir litt blandet. Stek kaken ved 170 grader i ca en time, kanskje litt lenger. Den skal være "dissete" i midten, ikke helt flytende. La den stå kaldt i minst 4 timer slik at ostemassen får satt seg og blitt fast.

Når kaken skal serveres, blandes creme fraîche og sukker og smøres på kaken. Hell forsiktig litt bringebærsaft over og lag mønster med en gaffel. Pynt med friske bringebær.
Kilde: Dansk oppskrift modifisert av Kakemonsen.no