Tilbake

Ostekake med hvit og brun sjokolade

Ingredienser Bilde
Bunn:
75 g usaltet smør
175 g digestive kjeks
1/2 ts kanel
1 ss kakao

Fyll:
275 g mørk sjokolade (75% kakao)
675 g philadelphia
2 egg
3 ss maismel
3 ss klar honning
50 ml brandy
285 ml kremfløte
100 g hvit sjokolade
1 ts appelsin skall, fint revet
1 ss Cointreau eller Grand Marnier
Ostekake med hvit og brun sjokolade
Slik gjør du
Varm ovnen til 160 for varmluft, 180 for vanlig ovn.
Smør en 24 cm springform og ha bakepapir i bunnen.
Knus kjeksene til bunnen sammen med kanel og kakao i en foodprocessor. Smelt smøret og bland med kjeksen. Ha blandingen i kakeformen og sett denne i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Smelt den mørke sjokoladen i vannbad.
Bland Philadelphia, egg og maismel i en separat bolle. Spar to spiseskjeer av denne blandingen til å blande med den hvite sjokoladen senere.
Bland brandy og honning med den smeltede sjokoladen. Varm opp kremfløten til den nesten koker. Spar to spiseskjeer av fløten til senere, hell resten i den smeltede sjokoladen. Rør godt sammen. Ha sjokoladeblandingen i Philadelphiablandingen. Hell fyllet over kakebunnen.
Smelt den hvite sjokoladen i vannbad. Bland inn den varme kremfløten, appelsinskall og appelsinlikøren. Bland dette inn i Philadelphiablandingen som du satt til side. Hell den hvite sjokoladeblandingen over ostekaken i et svingende mønster.
Stek i 40-45 minutter. Kaken skal være fast når den tas ut av ovnen, men den skal være "wobbly" i midten av kaken. Når den kjøles av vil den bli fastere i midten. Kjøl av i formen.
Kilde: Line