Tilbake

Rabarbra til fest

Denne kaken tar litt tid å lage, men den er verdt strevet!
Ingredienser Bilde
Tertebunn:
150 g hvetemel
100 g smør
1 eggeplomme
2 ss melis

Fyll:
400 g fin rabarbra (gjerne jordbærrabarbra)- halvparten i kaken og resten til pynt
200 g sukker
1 1/2 dl vann

Fromasj
2 egg
2 eggeplommer
100 g sukker
1 dl saft fra rabarbraen
6 gelatinplater
ca halvparten av rabarbraen
1/3 l kremfløte

Pynt
ca 200 g marsipan
resten av rabarbraen
2 dl av rabarbrasaften
3 pl gelatin
litt mandelspon eller skåldede, hakkede mandler
Rabarbra til fest
Slik gjør du
Tertebunn:
Smuldre smøret i hvetemelet, bland i eggeplomme og melis og bland det. Trykk bunnen ut i en 24 cm springform. Prikk med gaffel.
Stekes ved 200 grader i ca 20 minutt eller til gyllen.

Fyllet:
Skjær all rabarbraen i fine, like lange biter. Kok opp rabarbra, vann og sukker og la det stå ved svak varme 5-10 minutter. La rabarbraen renne av i en sikt og ta vare på saften.

Fromasj:
Bløt de 6 gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter. Mål opp 1 dl av rabarbrasaften. Varm opp litt av denne rabarbrasaften og løs opp gelatinen i denne. Pisk eggedosis av egg, eggeplommer og sukker. Bland rabarbrasaft og gelatinblanding, halvparten av rabarbraen og eggedosisen. La dette stå i kjøleskapet til det er begynt å stivne. Pisk fløten og bland den forsiktig i eggedosisen.

Montering:
Løsne ringen fra springformen. Legg et kakefat over og vend om slik at bunnen ligger på kakefatet. Er den ujevn og du helst vil ha den andre siden opp, vend den med et lokk. Sett på ringen til springformen igjen og hell i rabarbrafromasjen. Sett kaken i kjøleskap.

Pynt:
Bløt de 3 gelatinplatene i 5-10 minutt. Mål opp 2 dl til av rabarbrasaften. Varm opp litt av denne og bland inn gelatinen. hell dette i en skål med flat bunn og sett til stivning.

Når geleen er stiv, skjær den i fine firkanter og legg dem utover kaken. Fordel resten av rabarbraen over kaken. Trill marsipanen til en lang pølse og kjevle den ut i en strimle like høy som kaken. Skjær jevn kant. Sett marsipanstrimlen rundt kanten på kaken. Dryss over mandelspon.Kilde: Oddny