Tilbake

Mislykket sjokoladekake

Ingredienser Bilde
4 egg
2 dl sukker
200 g kokesjokolade
200 g smør
2 1/2 dl mel
1 ts bakepulver

Sjokoladeglasur:
1 plate kokesjokolade (100 g)
2 ss appelsinjus
Mislykket sjokoladekake
Slik gjør du
Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt sjokolade og smør sammen, og rør det inn i eggedosisen vekselvis med sammensiktet mel og bakepulver. Stek i smurt og melstrødd rund form, 22-24 cm i diameter, ved 225 grader i 20 minutter. Pass på så den ikke blir brent på toppen, skru heller ned varmen litt. Kaken skal ha en bløt kjerne.

Pynt med en plate kokesjokolade som er smeltet i 2 ss appelsinjus. Ikke rør i sjokoladen før den er helt myk.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Rita