Tilbake

Death by chocolate

Dette er så langt jeg vet den ultimate sjokoladekaken. Det går med 1,1-1,2 kg ren sjokolade i oppskriften, og den holder til minst 16 sultne kakemonser. Server i tynne skiver... Oppskriften er en lett modifisert utgave av "Sjokoladedøden" hentet fra kokeboken "Sjokolade, søtt og syndig : 75 av de mest farlige oppskrifter " ("Chocolate ecstacy" på engelsk). Tilberedningstid: 2x4 timer
Ingredienser Bilde
Ingredienser:
Kakebunner:
225 g kokesjokolade
150 g smør
3 dl sukker
6 egg
0,75 dl mel
1 ts bakepulver

Fyll:
4 ss (bringebær)syltetøy uten kjerner/biter
4 ss konjakk
400 g kokesjokolade
200 g usaltet smør/margarin

Sjokoladekrem:
3 dl kremfløte
250 g kokesjokolade

Sjokoladespon:
100 g mørk kokesjokolade
100 g hvit kokesjokolade

Sjokoladedyppede jordbær/bringebær/physialis-frukt etter ønske
Death by chocolate
Slik gjør du
Kakebunner:
Smelt sjokolade i vannbad. Skill egg i hvite og plommer. Rør smør og sukker hvitt, tilsett eggeplommer, en om gangen. Rør inn smeltet sjokolade, hvetemel og bakepulver. Pisk eggehvitene stive og skjær forsiktig inn i røren. Stek tre tynne kakebunner av røren, 175 grader i 15-20 min i 24 cm rund form. Avkjøl. Kakebunnene skal falle litt sammen etter steking og bli kompakte og saftige.

Fyll:
Varm syltetøy sammen med 1 ss konjakk slik at det blir flytende. Smelt sjokolade og smør sammen og rør inn resten av konjakken (3 ss). Avkjøl blandingen litt, slik at den tykner.

Sjokoladekrem: Smelt sjokoladen i fløten. Avkjøl til kjøleskapstemperatur. Når blandingen er blitt kald, piskes den et par sekunder til krem. Obs: Pga av all sjokoladen, blir fløten stivpisket i løpet av et øyeblikk.

Sjokoladespon: Smelt mørk og lys sjokolade hver for seg og smør ut på baksiden av et glatt glassfat e.l. Smør ut et område omtrent så stort og tykt som sjokoladeplaten var til å begynne med. Bruk en stor, skarp kokkekniv og få overflaten på sjokoladen så jevn som mulig. Sett til kjøling i 3-4 timer. Bruk kniven til å skave av store, brede sjokoladespon. Obs: Glassfatene bør ikke være noe særlig bredere enn kniven.

Montering: Pensle en kakebunn med halvparten av syltetøy/konjakk-blandingen. La det stivne litt, og legg deretter på halvparten av fyllet. Legg på en kakebunn til, med syltetøy og fyll på samme måte, og topp med den siste kakebunnen. Smør på sjokoladekrem på toppen og sider, og pynt med sjokoladespon og bær.

Jeg pleier å bake denne kaken over to dager.Første dagen lager jeg kakebunner, dypper bær i sjokolade, smelter sjokoladen til spon og blander sammen sjokoladekremen.
Den andre dagen lager jeg sponene og fyllet, pisker kremen, monterer og pynter kaken. Jeg har god erfaring med å bruke billig kokesjokolade fra dagligvare-butikken, men hvis du har råd, blir det sikkert enda bedre med "luksus-sjokolade".
Kilde: Martin Søvik