Fin sjokoladekake - Gateau Marcel | 
				
				
					 | 
				
				
					| Denne kaken er nokså enkel og rask å lage, og er en flott dessertkake. | 
				
				
					
						
							
								| Ingredienser | 
								
									Bilde | 
								
							 
							
							
									140 g mørk sjokolade (for eksempel Lindt m. 70% kakao) 140 g smør 140 g melis 4 eggeplommer 7 eggehviter Smør til formen
  | 
									 
									 | 
								
							 
						 
					 | 
				
				
					| Slik gjør du | 
				
				
					Smør en springform på 24 cm med smør. Legg evt. et bakepapir i bunnen, men pass på at det ligger helt nede i bunnen uten luftlomme. Hakk sjokoladen grovt. Smelt smøret. Rør sjokoladen i smøret til den er smeltet. Rør inn melis. Rør inn eggeplommene. Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Hell ¾ av røren i formen og stek ved 170 grader i 30  minutter. Ta kaken ut av ovnen, fordel resten av røren over og la kaken bli kald.  Serveres for eksempel med is og rørte bringebær.
  | 
				
				
				
					| Spesielle egenskaper | 
				
				| 
				Uten hvetemel | 
				
				
					| Kilde: Kakemonsen.no |