Tilbake

Fin sjokoladekake - Gateau Marcel

Denne kaken er nokså enkel og rask å lage, og er en flott dessertkake.
Ingredienser Bilde
140 g mørk sjokolade (for eksempel Lindt m. 70% kakao)
140 g smør
140 g melis
4 eggeplommer
7 eggehviter
Smør til formen
Fin sjokoladekake - Gateau Marcel
Slik gjør du
Smør en springform på 24 cm med smør. Legg evt. et bakepapir i bunnen, men pass på at det ligger helt nede i bunnen uten luftlomme.
Hakk sjokoladen grovt. Smelt smøret. Rør sjokoladen i smøret til den er smeltet. Rør inn melis. Rør inn eggeplommene. Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Hell ¾ av røren i formen og stek ved 170 grader i 30 minutter. Ta kaken ut av ovnen, fordel resten av røren over og la kaken bli kald.
Serveres for eksempel med is og rørte bringebær.
Spesielle egenskaper
Uten hvetemel
Kilde: Kakemonsen.no