Tilbake

Sviskekake

En kjempe god kake. Selv om det er kokos i den, er det ikke så mye kokos-smak...
Ingredienser Bilde
4 eggehviter
2,5 dl sukker
2,5 dl kokos
3 ss potetmel
1 ts bakepulver

Fyll:
4 eggeplommer
1 dl fløte
100 g sukker
1 ts vaniljesukker

1 pk svisker

2 dl kremfløte
Sviskekake
Slik gjør du
Pisk eggehvitene stive. Ha i sukkeret forsiktig mens du pisker sakte. Pisk kraftig en stund til så sukkeret blir godt innpisket og massen blir helt stiv. Bland kokos, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggehivten med en slikkepott. Hell røren i en rund form, 24 cm i diam., og stek på 180 grader i 30 min. Kaken skal være pent brun, men ikke helt gjennomstekt, for da blir den tørr.

Fyllet lager du ved å blande alle ingrediensene i en kasserolle, og varmes til kokepunktet. Må ikke kokes for da kan den skille seg. Avkjøles

Sviskerene kokes møre i litt vann. Avkjøles.

Ha det avkjølte fyllet på kakebunnen, og ha de avkjølte sviskerene på der igjen. Det gule fyllet skal blandes litt med sviskerne så det "vises igjennom". Pyntes med pisket krem.
Spesielle egenskaper
Glutenfri
Kilde: Tonje (Oppskrift og foto)