Tilbake

Lys sjokoladekake II

Dette er ei sjokolade kake med smørkrem som jeg har dekorert med sukkerpasta, men jeg er ganske sikker på at det går like bra med marsipan :) Denne sjokoladekaken er best om den får stå og godgjøre seg i en dag etter to.
Ingredienser Bilde
3 egg
4 1/2 dl sukker
(eggedosis)
6 1/2 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
3 ts kakao
(siktes og haes i eggedosisen)
225 gr smeltet, avkjølt smør
2 1/2 dl melk
(haes i til slutt)

Sjokoladesmørkrem:

100 gr mykt smør
300 gr siktet melis
1 1/2 ts kakao
1 1/2 ts vaniljesukker
3 ss sterk kaffe

Lys sjokoladekake II
Slik gjør du
Bland alt sammen og ha i formen (ca 1.1 liters form). Stekes på 160-180 grader i ca 40 minutter.

Til smørkremen blandes alt med en mikser.

Marina har bakt og fotografert nissekaken på bildet. Her er framgangsmåten:

Selve julenissen er kaken. Det er en 3D form, jeg stekte den i to halvdeler som jeg deretter "limte" sammen med smørkrem, da får man samtidig fyll inni den.
Etterpå har jeg farget Sukkerpasta i forskjellige farger og skjært ut og festet på kaken (Hudfarge til ansiktet, rødt til klærne og luen, brunt til sekken, osv.) De minste detaljene som F.eks. øyne og prikkene på pakkene har jeg malt med konditorfarge.
Pakkene og bamsen som ligger foran sekken er modellert i Sukkerpasta.

Rundt nissen på kakefatet har jeg lagt sjokolade kake som jeg har skjært til og lagt hulter til bulter oppå hverandre med smørkrem mellom før jeg dekket dem og hele fatet med Sukkerpasta for å lage snøfonn rundt nissen, etter at jeg hadde satt på plass nissen, trillet jeg kuler i forskjellige størrelser som jeg la litt her og der på snøfonnen, til slutt brukte jeg ei te-sil til å drysse litt melis på lua til nissen og litt rundtom på snøfonna.

Denne kaken lagde jeg på gøy, det var en ide jeg har hatt lyst til å prøve lenge nå, tror egentlig 3D former er ment for smørkrem, men det gikk mye bedre enn forventet å dekke den med Sukkerpasta og jeg er ganske sikker på at det hadde gått like bra å dekke den med marsipan også, jeg brukte Sukkerpasta fordi den er mye lettere å forme uten at den blir klissete.

Du får 3d kakeformer i kjøkkenutstyrbutikker, noen hobbybutikker og gjennom Wilton/Cacas.
Kilde: Marina