2 slag seigmenn | 
				 
				
					 | 
				 
				
					|   | 
				 
				
					
						
							
								| Ingredienser | 
								
									  | 
								
							 
							
							
									1.Seigmenn: 15 plater gelatin 500 g sukker 2,5 dl saft eller juice 50 g sukker til å rulle de i
  2. Seigmenn: 2 dl vann 1 kilo sukker 2 dl vann 100 g gelatinpulver 1 flaske ananasessens ca. 4 ts sitronsyre konditorfarge sukker | 
								
							 
						 
					 | 
				 
				
					| Slik gjør du | 
				 
				
					1. seigmenn: Kok opp sukker og saft. Ha i oppbløtte gelatinplater. Rør til de er smelta. Småkok i 15 minutter. Skyll en langpanne i kaldt vann, rist av vannet. Hell massen oppi og sett den kaldt (1-2 døgn). Når massen er stivnet, skjæres eller klippes den i biter eller figurer. Rull de i sukker og oppbevar kjølig i tette glass.
  2.seigmenn: Kok opp vann og sukker til sukkeret løser seg opp. Varm opp vann med gelatinpulver mens du rører. Det må ikke koke. Bland alt sammen. Ha i essensen, fargen og sitronsyren. Fortsett som med de første seige menn.
 
  | 
				 
				
				
					| Spesielle egenskaper | 
				 
				| 
				Skal ikke i stekeovn, Uten egg, Uten hvetemel, Uten melkeprodukter |  
				
				
					| Kilde: ho Wenche | 
				 
				
			 
		 |