Tilbake

Brød med linfrø

Ingredienser Bilde
50 g gjær
12 dl lunkent vann
3 ts salt
2 ts sukker
1 dl linfrø
3 dl havregryn
7 dl sammalt hvete, grov
ca. 17 dl hvetemel
Brød med linfrø
Slik gjør du
Smuldre gjæren i en bakebolle, løs den opp i litt fingervarmt vann. Ha i resten av vannet, salt, sukker, linfrø, havregryn og sammalt hvete. Elt inn hvetemel til en smidig deig som slipper bollen. La den heve under plast ca. 1 time.
Form deigen på melet bakebord til tre runde brød som settes på ovnsbrett med bakepapir. La heve lunt og tildekket ca. 1/2 time. Dusj eller pensle brødene med vann, stek de ved 220 grader nederst i ovnen ca. 1 time. Slå av ovnsvarmen når det er 10 minutter igjen av steketida. Avkjøl på rist under handduk.
Kilde: ho Wenche