Tilbake

Engelsk epleterte med gjær

Stekes i paiform eller vanlig kakeform.
Ingredienser  
1 dl lunkent vann
30 g gjær
1 egg
2 ts sukker
1/2 ts salt
100 g margarin/smør
ca. 225 g hvetemel

Fyll og pynt:
2-3 epler
1 dl rosiner
2-3 ss sukker
1 ts kanel
2 ss smeltet smør
perlesukker
Slik gjør du
Løs opp gjæren i vannet. Pisk sammen egget med en gaffel og ha halvparten i væsken (resten skal brukes til pensling). Ha i sukker og salt. Smuldre smøret i melet og bland i resten. Arbeid deigen lett sammen, den skal være smidig og jevn. La heve lunt ca. 15-20 minutter.
Kjevle 2/3 av deigen til bunn i formen (26 cm). Formen må være godt smurt. Skrell eplene, fjern kjernehusene, skjær eplene i tynne båter og legg de lagvis med rosiner oppå deigen. Dryss over kanel og sukker. Hell til slutt over det smelta smøret. Kjevl eller trill ut resten av deigene til gitter. Legg det oppå fyllet og klem fast til kanten. La kaka heve ca. 20 minutter. Pensle med resten av egget (det du ikke hadde i deigen). Strø perlesukker over. Stek midt i ovnen ved 200 grader i ca. 18-20 minutter.
Kilde: ho Wenche