Nøttekake  | 
				 
				
					 | 
				 
				
					|   | 
				 
				
					
						
							
								| Ingredienser | 
								
									  | 
								
							 
							
							
									200 g smør eller margarin 200 g (vel 2 dl) sukker 4 egg 1 dl melk 240 g (4 dl) hvetemel 1 1/2 ts bakepulver 120 g (2 dl) malte valnøtter 80 g (1 dl) grovhakkede valnøtter
  Glasur: 120 g (2 dl) melis 1-2 ts kaffe
  Pynt: syltede appelsiner eller annen kakepynt
  | 
								
							 
						 
					 | 
				 
				
					| Slik gjør du | 
				 
				
					Pisk margarin og sukker lyst og porøst. Ha i ett og ett egg. Pisk godt mellom hvert. Ha i melk vekselsvis med mel blandet med  bakepulver og nøtter. Bland røren godt sammen, hell den i smurt og strødd form (2 liters brødform). Stek ved 180 grader nederst i ovnen i ca. 1 time eller til den er gyllen, lett hevet og slipper kanten av formen. Avkjøles på rist.  Når den er avkjølt, smøres glasuren over, kaka pyntes og skjæres i tykke skiver ved servering. | 
				 
				
				
					| Kilde: ho Wenche | 
				 
				
			 
		 |