Tilbake

Yoghurt Russe

Ingredienser  
Rullekake:
3 egg
100 g sukker
100 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
ca. 2 dl lett bringebærsyltetøy

Fromasj:
6 plater gelatin
2 eggehviter
50 g sukker
5 dl fruktyoghurt (kirsebær for eks.)
Slik gjør du
Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen det tørre og bland det forsiktig i eggedosisen. Kle en langpanne, 30 x 40 cm, med bakepapir og fordel kakerøra jevnt utover. Stek kaka ved 225 grader i ca. 5 minutter. Hvelv kaka på et sukkerstrødd matpapir. Fjern langpanna og bakepapiret. Smør syltetøyet tynt utover kaka. Rull sammen og avkjøl.
Bløt gelatinen i kaldt vann. Visp eggehvitene stive, ha i sukker og visp litt til. Bland inn yoghurten.
Smelt gelatinen i 1/2 dl kokende vann, avkjøl litt og rør den inn i yoghurtblandingen.
Skjær rullekaka i jevne skiver. Legg de i en bolle (plastkledd innvendig ?) slik at bunn og kanter blir helt dekket.
Hell fromasjen i og sett desserten i kjøleskapet til den er stiv. Hvelv fromasjen ut på et fat og pynt med bær rundt.
Kilde: ho Wenche