Tilbake

Lagkake med mandler og konjakk

8 kakestykker.
Ingredienser  
1 sukkerbrød med kakao

100 g mandler
1/2 liter kremfløte
4 ss melis
2 ss konjakk
1/2 dl friskpresset appelsinsaft
Slik gjør du
Del sukkerbrødet i tre lag. Skåld mandlene og rist de i en tørr panne ved jevn varme og under omrøring til de er gyldne (ca. 14 minutter). La de avkjøles litt. Bland fløten med melis og pisk til lett skum. Smak til med konjakk. Hold av 1/4 av mandlene til pynt og vend resten i fløteskummet.
Legg en bunn på serveringsfat, drypp 1 ss appelsinsaft over. Fordel 1/3 av fyllet på bunnen. Dekk med ny bunn, drypp med saft og fortsett sammenleggingen. Avslutt med et lag fyll og pynt med mandelflak.
La kaka trekke i kjøleskap ca. 4 timer før servering.

Kilde: ho Wenche