Tilbake

Horn med nøttefyll

Ca. 24 stykker, nokså små. Mandler kan brukes istedet for nøtter.
Ingredienser  
Deig:
150 g smør eller margarin
ca. 300 g (5 dl) hvetemel
25 g gjær
3/4 dl melk
1/2 ts salt
1 ss sukker
2 egg

Fyll:
50 g hasselnøtter
2 ss smør eller margarin
50 g (3/4 dl sukker)
2 ts vaniljesukker

Slik gjør du
Smuldre smøret i ca. 4 dl mel til en grynete masse. Enten for hånd eller i matmølle.
Løs gjæren opp i lunken melk. Rør inn salt, sukker og 1 1/2 sammenpisket egg.
Hell gjærvæsken over melet og elt til en smidig deig med mer mel om nødvendig. Deigen skal såvidt slippe bakebollen.
Sett til heving ca. 1 time godt tildekket på et lunt sted.
Mal eller finhakk nøttekjernene og rør de med mykt smør, sukker og vaniljesukker. Ta deigen opp på bakebordet, del den i tre deler. Kjevle hvert emne til en sirkel som deles i åtte trekanter. Legg på fyll og rull sammen til horn fra den brede enden.
Legg hornene på bakepapirkledd plate og etterhev 30-40 minutter. Pensle med samenvispet egg. Stek midt i ovnen ved 225 grader i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.
Kilde: ho Wenche