Tilbake

Sukkerbrød med valnøtter

Sukkerbrødet får god nøttesmak og blir mørkere enn vanlige sukkerbrød. Om du sløyfer nøttene, må du bruke 50 g mer hvetemel. Bildet: Her er valnøtter hakket med stavmikser. Trolig blir den noe luftigere når de er malt på mandelkvern, den den er god uansett.
Ingredienser Bilde
4 egg (du kan bruke 6 egg og inntil 150 g sukker for å få høyere kake)
100 g sukker
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
100 g malte valnøtter
Sukkerbrød med valnøtter
Slik gjør du
Visp egg og sukker til stiv eggedosis (da kan du skrive OLE i eggedosisen før den viskes ut !) Sikt i mel og bakepulver. Ha i valnøtter og rør forsiktig til alt er blandet med eggedosisen (den innpiskede lufta må ikke røres ut igjen...).
Hell røren i smurt springform (24 cm). Stek ved 180 grader i ca. 30 minutter på nederste rille. Avkjøles på rist. Kan deles i tre lag.
Spesielle egenskaper
Uten melkeprodukter
Kilde: ho Wenche