Tilbake

Fin hvetekrans

Har du eggeplommer til overs, kan de brukes her.
Ingredienser  
35 g gjær
50 g smør
2 dl melk eller matfløte
3 ss sukker
1/2 ts salt
2 eggeplommer
ca. 7 dl hvetemel

Fyll:
smør
2-3 ss sukker
1 ts støtt kardemomme
litt hakkede mandler

sammenvispet egg
perlesukker
litt hakkede mandler
Slik gjør du
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og ha i melka. Hell lunken væske over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Ha i krydder, eggeplommer og mesteparten av melet. Arbeid deigen blank og smidig, la heve til dobbel størrelse.
Arbeid deigen igjen, kjevle ut til rektangel, ca. 30 x 50 cm. Stryk smør utover, strø på sukker og hakkede mandler.
Rull sammen og legg rullen i kranseform på smurt eller kledd plate. Klipp i kransen hele veien rundt. Hev til dobbel størrelse. Pensle med sammenvispet egg, strø på litt perlesukker og noen hakkede mandler.
Stek kransen ved 225 grader i ca. 20 minutter. Dekk evt. med folie mot slutten, dersom den blir for fort brun. Dekk med et håndkle mens kransen står til avkjøling.
Kilde: ho Wenche