Tilbake

Ostebrød fra Sveits

Brødet spises med smør og spekepølse eller som det er, f.eks. til supper.
Ingredienser  
50 g gjær
3 dl lunken melk
100 g smeltet smør
1 ts salt
1 ts karve
1/2 ts hvitløksalt
100 g revet ost
2 dl helkorn
ca. 8 dl hvetemel
Slik gjør du
Rør ut gjæren i litt av den lunkne melka. Ha i resten av melka, avkjølt, smeltet smør, salt, karve, hvitløksalt, revet ost og helkorn. Ha i hvetemelet litt av gangen. Arbeid deigen godt sammen og del den i 10 like store biter- trill de ut til boller. Legg bollene rundt kanten i en smurt form med løs bunn, legg 1 bolle i midten.
Heves lunt ca. 30 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss på litt grovt salt og karve. Stekes ved 225 grader, nederst i ovnen, i ca. 20-25 minutter.
Kilde: ho Wenche