Tilbake

Mandelkaker med sjokolade

Ca. 30 stykker.
Ingredienser Bilde
Deig:
250 g skåldede, malte mandler
3 1/2 dl melis
2 små eggehviter

Fyll:
200 g smør
3 dl melis
2 eggeplommer
2/3 plate revet kokesjokolade

Glasur:
1 1/3 plate kokesjokolade
2 ss smeltet smør
Mandelkaker med sjokolade
Slik gjør du
Pisk eggehvitene stive. Bland med mandler og siktet melis. Sett røren med teskje på smurt plate. Stekes ved 200 grader i ca. 10 minutter. De skal bli flate; ikke bli topper. La kakene avkjøles litt før de tas av platen med en skarp kniv.
Bland alt til fyllet, rør massen smidig. Smør fyllet i en pyramideformet topp på bunnen av kakene. Sett de kaldt til fyllet er helt stivt.
Glasér kakene ved å dyppe de i smeltet sjokolade/smørblanding.
Kilde: ho Wenche