Kakemonsens diskusjonsforum

tilbake

- RE: RE: RE: Julekaker/småkaker til diabetes

Sendt av: en kakemons Sendt: 13:49:43, 7. desember 2005
en måte å gjøre det på er jo bare å tilsette mindre sukker enn det som står i oppskriften. feks kan du ta halvparten vanlig sukker og halvparten med natreen. slik får du vel effekten av sukkerfargen, samtidig som du får i deg mindre sukker. men om man er diabetiker eller ei, så bør man uansett begrense sukkerinntaket sitt. lykke til :)

Svare

- RE: RE: Julekaker/småkaker til diabetes

Sendt av: Mariell Sendt: 14:56:56, 6. desember 2005
Hei, tenkte bare jeg skulle glede den gamle tanta til mannen min med litt julekaker. Svigermor nevnte bare at hun ikke kunne spise vanlige julekaker pga. sukker. Men takk for god tilbakemelding! Så skal jeg spørre om type diabetes i første runde. Skjønner at jeg ikke er særlig godt informert om de ulike diabetes-typene. God jul! Hilsen Mariell.

Svare

 RE: Julekaker/småkaker til diabetes

Sendt av: Gunnar Sendt: 10:02:24, 5. desember 2005
Hei.
Å bake med søtningsstoffer kan jeg ikke fordra. Det blir stort sett aldri noe særlig. Men må du så vil jeg anbefale fruktose. Du får nok ikke helt samme fargen på produktene som hvis du bruker farin/sukker, men er vel det beste av det dårligste.
Hvis det er diabetikere du tenker på, så regulerer vi inntak av mat med piller eller insulin. Det er kun de som har kostholdsregulert diabetes du trenger ta hensyn til, og de kan jo ta seg en kakebit med en påfølgende løpetur rundt huset?!

Svare

- Julekaker/småkaker til diabetes

Sendt av: Mariell Sendt: 21:48:02, 4. desember 2005
Hei, Kan noen hjelpe meg med oppskrift på en eller flerer sorter småkaker uten sukker som passer i juletider? Og hvilken type søtningsmiddel skal benyttes, flytende eller pulver?

Hilsen Mariell

Svare